Het team van dierenartspraktijk Hoogland

 

Saskia
Saskia Donk, Dierenarts

Van jongs af aan wist ik dat ik heel graag diergeneeskunde wilde gaan studeren. De liefde voor dieren is er altijd geweest en het geneeskundige aspect sprak mij heel erg aan. Helaas is de weg er naar toe niet helemaal gemakkelijk verlopen. Ik werd 4 x uitgeloot, waardoor ik pas na 5 jaar eindelijk aan de studie diergeneeskunde kon beginnen. Vanaf dag 1 van mijn studie genoot ik van vrijwel elk onderdeel van de studie. In 1998 ben ik afgestudeerd in de richting gezelschapsdieren. Na mijn studie heb ik, om ervaring op te doen, in verschillende praktijken in het land waargenomen en gewerkt.
Sinds maart 2009 werk ik met heel veel plezier in dierenartsenpraktijk Hoogland. Naast het medische aspect vind ik het contact met de eigenaren en hun dieren heel erg leuk. Ik vind het erg belangrijk dat er een goede communicatie is. Doordat dierenartsenpraktijk Hoogland niet een hele grote praktijk is, is het ook mogelijk om een goed persoonlijk contact met de eigenaren op te bouwen.
Naast de behandeling van honden en katten heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan in de behandeling van konijnen, ratten en cavia’s. In de loop der jaren heb ik vele nascholingsstudies op diverse vakgebieden van de geneeskunde van het gezelschapsdier gevolgd. Onder andere ben ik mij meer gaan verdiepen in de tandheelkunde. Het werk van een dierenarts is zeer gevarieerd en ik vind het heerlijk dat ik in deze leuke praktijk met een heel leuk team mijn vak mag uitoefenen.

 

Robbert-Jan, Dierenarts

Mijn naam is Robbert-Jan Schriek. Ik ben geboren en getogen in Beesel, in de omgeving van Roermond maar ik ben richting het midden van het land verhuisd nadat ik op mijn 18de aan de studie diergeneeskunde begon. Uiteindelijk ben ik in de zomer van 2016 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Daarna heb ik onder andere ervaring op gedaan bij praktijken in Vleuten, Tiel, Zeist en Bunnik. Met Dierenartspraktijk Hoogland ben ik in aanraking gekomen via mijn andere werk bij Dierenkliniek Keistad aan de Kapelweg in Amersfoort. De praktijken werken veel samen en toen ik hoorde dat ze iemand zochten was ik zeer enthousiast. Na een aantal weken vakanties te hebben waargenomen ben ik sinds augustus vast in dienst.

Thuis heb ik een kat Nina (leeftijd onbekend). Nina was een echte straatkat die haar leven te danken heeft aan het feit dat het asiel haar heeft gevonden. Ze was geen mensen of geluiden in huis gewend, maar in verloop van drie jaar is ze helemaal ontdooid en uiteindelijk een enorme knuffelkat geworden.

 

AnnekeHeimen
Anneke, paraveterinair

Mijn naam is Anneke en sinds 2004 ben ik paraveterinair dierenartsassistente.
Waarom ik voor het vak dierenartsassistente heb gekozen is omdat ik me met veel enthousiasme wil inzetten voor het welzijn van uw huisdier en u daarbij graag wil adviseren en ondersteunen. Samen opzoek gaan naar de juiste weg, voor uw huisdier en voor u als tevreden eigenaar geeft mij veel voldoening.
Sinds 2012 ben ik gespecialiceerd in voeding en heb hiervoor verschillende cursussen en nascholingen gevolgd.
Ook hierin kan ik mijn hart ophalen om de juiste adviezen te geven, te zoeken naar de juiste oplossingen met als resultaat een blij en gezond dier.
Deze passie van nutriënten, vitamines, additieven en voedingswaarden gaat verder dan alleen op de praktijk. Ook thuis ben ik vaak te vinden in de keuken, samen met de kinderen iets lekkers bakken, een nieuw gerecht uitproberen of een klassieker bereiden voor het avondeten.
Ik hoop u binnenkort te ontmoeten in de praktijk.

 

 

Carolien
Carolien, paraveterinair

Ik ben Carolien Westeneng, geboren op 21 oktober 1972, getrouwd en moeder van 2 zonen.
Na mijn havo opleiding ben ik de paraveterinaire opleiding gaan volgen aan het Groenhorst college in Barneveld. Sinds 1994 ben ik werkzaam als paraveterinair.
Zelfs na al die jaren blijft mijn werk mij elke dag boeien,het contact met de eigenaren en hun dieren verveeld nooit.
Het werk is dan ook heel afwisselend, van operatie-/tandartsassistente tot het geven van (medische) adviezen.
Er is in al die jaren natuurlijk wel het één en ander veranderd,de preventieve zorg is nu veel belangrijker geworden en dit vertaalt zich in veel gezonde,vrolijke huisdieren en dankbare klanten in onze praktijk.
Mijn streven is om iedere klant en huisdier zich op zijn gemak te laten voelen en met een goed gevoel naar huis te laten gaan.
Ik ben samen met mijn hond Cato op de dinsdagen en woensdagochtend te vinden op de praktijk.

 

 

Sabine
Sabine, paraveterinair en praktijkmanager

In juni 2001 ben ik afgestudeerd aan het Groenhorst College in Barneveld als paraveterinair.
Na eerst in Ridderkerk in een grote kliniek gewerkt te hebben ben ik sinds januari 2004 met veel plezier werkzaam als assistente in Hoogland.
U treft mij op maandag, woensdag en vrijdag op de praktijk.
Naast mijn taken als assistente, u kunt denken het assisteren van de arts tijdens operaties of het maken van röntgenfoto’s, werk ik ook als praktijkmanager. Een combinatie die mij veel uitdagingen bied.
Ik streef ernaar u zo goed mogelijk te adviseren, waar nodig te helpen en uw bezoek aan onze praktijk zo prettig mogelijk te laten verlopen.

 

Joyce, Paraveterinair en eigenaar Praktijk

Na helaas uitgeloot te zijn voor de studie diergeneeskunde ben ik een andere richting ingeslagen. Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik vele jaren met veel plezier gewerkt als inkoper en commercieel manager binnen de retail van de drogisterij- en parfumerie-wereld. Op een gegeven moment begon mijn passie voor dieren toch weer te kriebelen. Na het volgen van de volwassenen opleiding Paraveterinair te Barneveld ben ik als stagiaire begonnen bij Dierenartspraktijk Hoogland. Na in 2015 vooral achter de schermen als bedrijfsleider een aantal verbeteringen te hebben doorgevoerd, was het in juli 2016 zover dat ik de praktijk als eigenaar kon overnemen van Anneke Wijnbergen die nu (september 2018) nog af en toe als waarnemend dierenarts bij ons werkt.

Ik ben heel trots op (inmiddels) mijn team dat zij iedere dag met veel passie en kennis hoge kwaliteit leveren voor u als klant en voor uw huisdier als patiënt. Wij werken allemaal hard om uw  ervaring met onze praktijk zo soepel en positief mogelijk te maken.