Het team van dierenartspraktijk Hoogland

Saskia
Saskia Donk, Dierenarts

Van jongs af aan wist ik dat ik heel graag diergeneeskunde wilde gaan studeren. De liefde voor dieren is er altijd geweest en het geneeskundige aspect sprak mij heel erg aan. Helaas is de weg er naar toe niet helemaal gemakkelijk verlopen. Ik werd 4 x uitgeloot, waardoor ik pas na 5 jaar eindelijk aan de studie diergeneeskunde kon beginnen. Vanaf dag 1 van mijn studie genoot ik van vrijwel elk onderdeel van de studie. In 1998 ben ik afgestudeerd in de richting gezelschapsdieren. Na mijn studie heb ik, om ervaring op te doen, in verschillende praktijken in het land waargenomen en gewerkt.
Sinds maart 2009 werk ik met heel veel plezier in dierenartsenpraktijk Hoogland. Naast het medische aspect vind ik het contact met de eigenaren en hun dieren heel erg leuk. Ik vind het erg belangrijk dat er een goede communicatie is. Doordat dierenartsenpraktijk Hoogland niet een hele grote praktijk is, is het ook mogelijk om een goed persoonlijk contact met de eigenaren op te bouwen.
Naast de behandeling van honden en katten heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan in de behandeling van konijnen, ratten en cavia’s. In de loop der jaren heb ik vele nascholingsstudies op diverse vakgebieden van de geneeskunde van het gezelschapsdier gevolgd. Onder andere ben ik mij meer gaan verdiepen in de tandheelkunde. Het werk van een dierenarts is zeer gevarieerd en ik vind het heerlijk dat ik in deze leuke praktijk met een heel leuk team mijn vak mag uitoefenen.

Kim den Besten- Zegers, dierenarts

Na eerdere korte invalperioden, mag ik me vanaf nu ook onderdeel noemen van dit fijne team.

Ook ik wist al van kleins af aan dat ik dierenarts wilde worden. Na hard werken werd deze droom uiteindelijk werkelijkheid en mag ik vanaf 2014 dit mooie vak uitoefenen. Na mijn studie heb ik in verschillende praktijken gewerkt waarvan de laatste jaren in een kliniek speciaal voor katten. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan in de kattengeneeskunde en het feline-friendly werken.

Het contact met baasje en dier in de spreekkamer vind ik het leukste onderdeel van mijn werk. Ook hier probeer ik fear-free te werken zodat het bezoek zo rustig en ontspannen mogelijk verloopt.

Carolien
Carolien, paraveterinair

Ik ben Carolien Westeneng, geboren op 21 oktober 1972, getrouwd en moeder van 2 zonen.
Na mijn havo opleiding ben ik de paraveterinaire opleiding gaan volgen aan het Groenhorst college in Barneveld. Sinds 1994 ben ik werkzaam als paraveterinair.
Zelfs na al die jaren blijft mijn werk mij elke dag boeien,het contact met de eigenaren en hun dieren verveeld nooit.
Het werk is dan ook heel afwisselend, van operatie-/tandartsassistente tot het geven van (medische) adviezen.
Er is in al die jaren natuurlijk wel het één en ander veranderd,de preventieve zorg is nu veel belangrijker geworden en dit vertaalt zich in veel gezonde,vrolijke huisdieren en dankbare klanten in onze praktijk.
Mijn streven is om iedere klant en huisdier zich op zijn gemak te laten voelen en met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

Sabine
Sabine, paraveterinair en praktijkmanager

In juni 2001 ben ik afgestudeerd aan het Groenhorst College in Barneveld als paraveterinair.
Na eerst in Ridderkerk in een grote kliniek gewerkt te hebben ben ik sinds januari 2004 met veel plezier werkzaam als assistente in Hoogland.
U treft mij op maandag, woensdag en vrijdag op de praktijk.
Naast mijn taken als assistente, u kunt denken het assisteren van de arts tijdens operaties of het maken van röntgenfoto’s, werk ik ook als praktijkmanager. Een combinatie die mij veel uitdagingen bied.
Ik streef ernaar u zo goed mogelijk te adviseren, waar nodig te helpen en uw bezoek aan onze praktijk zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Sandra Volkers

NA 20 jaar als ZZP’er te hebben gewerkt ben ik op mijn 45e de opleiding tot paraveterinair gaan volgen. Die heb ik met succes afgerond in 2016. Mijn stages heb ik bij DAP Hoogland gelopen waar ik mij al snel op mijn gemak voelde. Daarna heb ik in meerdere praktijken ingevallen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Uiteindelijk ben ik hier in 2018 voor vast komen te werken.

Het leuke van ons team en praktijk is dat wij een klein team hebben en heel erg betrokken zijn bij onze patiënten en hun baasjes. Mijn streven is om cliënten zo optimaal mogelijk te helpen en te woord te staan met vragen over hun huisdier en de patiënten te omringen met veel liefde, geduld en professionele verzorging en verpleging. Ik vind alles leuk om te doen maar het leukste vind ik toch wel de recovery. De intensieve zorg die een dier nodig heeft na een operatie vind ik leuk en fijn om te doen. Op die manier probeer ik ervoor te zorgen dat de ervaring voor uw dier , voor en na de ingreep , iets minder spannend verloopt.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, mijn kleinkinderen, bakken en mijn liefste flatcoated retriever vriendinnetje Abby, die mij regelmatig vergezelt naar de kliniek en hier vaak bij de balie te vinden is.

Sem, paraveterinair

Sem is vanaf maart 2024 ons team komen versterken, ze zal zich snel aan u voorstellen!