Bravecto

Bericht aan alle eigenaren van honden binnen Dierenartspraktijk Hoogland

Sinds de uitzending van het televisieprogramma Radar van maandag 13 februari is de onrust over het vlooien- en tekenproduct Bravecto toegenomen.

In onze interne discussie over deze kwestie voert de boventoon dat wij vanuit Dierenartspraktijk Hoogland vinden dat u een goed gevoel moet hebben over de producten die u bij ons afneemt. Daarom willen wij u laten weten dat wij ook goede alternatieven hebben voor Bravecto.

Wat zijn de alternatieven voor een gecombineerde anti vlooien- en tekenbehandeling?

Nexgard: maandelijkse tabletten tegen vlooien en teken (vergelijkbare werking als Bravecto, maar veel lagere dosering werkzame stof (voorbeeld hond 30 kg: 136 mg werkzame stof ten opzichte van 1000 mg bij Bravecto)

Prac-tic: pipet, druppels in de nek, tegen vlooien en teken, maandelijks toe te dienen.

Niet behandelen is geen goed alternatief aangezien vlooien en teken een gevaar vormen voor de gezondheid van dieren en mensen omdat ze ziekteverwekkers kunnen overbrengen. Het is belangrijk huisdieren te beschermen tegen deze parasieten en ze buiten het huis te houden.

Voor alle duidelijkheid willen wij aangeven dat wij geen nieuwe inzichten hebben gekregen die ons doen twijfelen aan de veiligheid van het product Bravecto. Naast alle bewijzen van studies gedaan door de leverancier, inzichten van 72 wereldwijd toezichthoudende instanties en het feit dat er wereldwijd al 34 miljoen tabletten zijn toegediend, kunnen we vanuit onze eigen waarneming zeggen dat in de 2,5 jaar dat we dit product verkopen geen noemenswaardige klachten gezien of gehoord hebben. Bravecto blijft bij ons gewoon verkrijgbaar.